Professioneel

COMPLETE LED VERLICHTINGSINSTALLATIE BIJ ENTREPRISE SPIESS

Projectvoordelen in een oogopslag

 • STAP OVER OP VOLLEDIGE LED VERLICHTING
  Het verlichtingssystemen van de industriële gebouwen en kantoren van ENTREPRISE SPIESS zijn volledig vernieuwd met LED oplossingen.
 • EENVOUDIGE INSTALLATIE
  De zeer snelle en eenvoudige installatie van de nieuwe LEDVANCE armaturen maakte indruk op de directie en staf van ENTREPRISE SPIESS.
 • INTELLIGENTE REGELING
  In de kantoren zijn de systemen volledig geautomatiseerd door middel van sensoren. Het systeem wordt automatisch in- en uitgeschakeld en de verlichting wordt continu aangepast aan de hoeveelheid daglicht om te zorgen dat de verlichtingssterkte in de kantoren 500 lux bedraagt.


 

Projectinformatie

 • Benfeld, Frankrijk, 2020
 • Klant: ENTREPRISE SPIESS
 • Project: Volledige conversie naar LED verlichting
 • Toepassing: Industrie
 • Technologie: LED technologie
 • Producten: HIGH BAY LED 200 W/4000 K, PANEL 600 33 W/4000 K DALI UGR< 19, Downlight Comfort DN205 20 W, FLOODLIGHT ASYM 200 W/4000 K, SPOT FIREPROOF FIX DIM 8 W/4000 K, SURFACE COMPACT IK10, DAMP PROOF 1500 55 W/4000 K IP65, DAMP PROOF SPECIAL 1500 48 W/4000 K IP67, LUXEYE SENSE DALI BT
DE UITDAGING

ENTREPRISE SPIESS is een bedrijf dat is gespecialiseerd op het gebied van openbare en private bouw. Het bedrijfsterrein van ENTREPRISE SPIESS omvat verscheiden industriële hallen, waaronder een onderdelenmagazijn, een hal voor onderhoud aan voertuigen en bouwapparatuur, alsmede kantoren. Het doel was om de verlichtingssituatie te verbeteren en tegelijkertijd het energieverbruik te verlagen. De traditionele verlichting was niet efficiënt genoeg meer en het gebrek aan licht veroorzaakte schaduwen en hinderde de technici bij hun onderhoudswerkzaamheden. Het doel in de kantoren was om de lichtniveaus te verhogen en vooral om een geautomatiseerd systeem te krijgen zonder handmatig schakelen en met bewegingsdetectie.

DE OPLOSSING

In de hallen, met een hoogte van 10 meter, werd de traditionele verlichting met hogedrukontladingslampen of fluorescentiebuizen vervangen door LED oplossingen. Dat betekent dat de hallen en onderhoudswerkplaatsen nu worden verlicht door 18 HIGH BAY armaturen. Er zijn 12 waterdichte DAMP PROOF armaturen aangebracht in de opslagplaats voor reserveonderdelen en er werden 18 waterdichte DAMP PROOF SPECIAL armaturen gemonteerd in de werkplaats.
28 FLOODLIGHT PERFORMANCE ASYM armaturen zijn er geïnstalleerd op de parkeerplaats en aan de gevels van de industriële hallen. Dankzij al deze verlichtingsrenovaties is het comfort toegenomen, maar belangrijker nog, de veiligheid is verbeterd op de fabriekslocatie, waar jaarlijks duizenden vrachtwagens en zware werkvoertuigen rondrijden. De verlichting in de kantoren is ook geoptimaliseerd met LED oplossingen. De receptie, gangen en toiletten worden verlicht door 10 DOWNLIGHT COMFORT en 19 SPOT FIREPROOF FIX armaturen.
Daarnaast werden er 55 PANEL armaturen geïnstalleerd in de kantoren en vergaderruimtes en 4 SURFACE COMPACT IK10 armaturen zorgen ervoor dat werknemers veilig de trappen op en af kunnen. Met sensoren in de kantoorruimtes is de verlichting geautomatiseerd.

DE VOORDELEN

De geselecteerde armaturen onderscheiden zich door het hoge verlichtingscomfort, potentiële energiebesparingen en lage onderhouds- en exploitatiekosten. Dankzij de detectiesensoren in de kantoorruimtes stemt de verlichting zich automatisch af de aanwezigheid van personen - zo gaat het licht alleen aan wanneer dat nodig is - en past deze zich aan het daglicht aan door de kunstmatige verlichting te regelen zodat er altijd sprake is van voldoende lichtintensiteit. Op die manier bespaart het bedrijf energie en heeft het bovendien geen handmatige lichtschakelaar nodig, wat een belangrijk voordeel is in tijden van verhoogde hygiënevereisten. Daarnaast hebben de LED oplossing de lichtkwaliteit en het comfort van de werknemers aanzienlijk verbeterd. De onderhoudskosten zijn ook gedaald, hetgeen een flinke besparing oplevert.

SAMENVATTING

De complete conversie van de verlichting op deze locatie naar LED oplossingen van LEDVANCE heeft de kwaliteit van de verlichting aanzienlijk verbeterd, evenals het comfort en de veiligheid van de werknemers. De onderhoudskosten zijn ook afgenomen. In de kantoren hoeft de verlichting alleen te worden ingeschakeld wanneer dat nodig is n deze past zich aan de beschikbaarheid van daglicht aan.

We zijn door LEDVANCE goed geadviseerd voor ons verlichtingsrenovatieproject. Het installeren verliep probleemloos en snel. We kunnen trouwens nu al de resultaten zien als het gaat om het energieverbruik. Onze werknemers zijn blij met de automatisering van de verlichting in de kantoren. Het biedt hen veel comfort en bespaart bovendien energie. We zijn nog bezig met het uitbreiden van onze vestiging en vertrouwen erop dat LEDVANCE ons opnieuw het licht zal laten zien.

ALLE LICHTPROJECTEN IN ÉÉN OOGOPSLAG

Laat u inspireren door verlichtingsprojecten.

GEÏNTERESSEERD IN GERELATEERDE INHOUD?

Deel pagina op social media