Professioneel
Nieuwe LED verlichting op Visio-school

Nieuwe LED verlichting op Visio-school

COMFORTABELE, NIET-VERBLINDENDE LED VERLICHTING VOOR HOGE VEREISTEN 

Projectvoordelen in een oogopslag
 
 • Lage verblindingsfactor
  Homogene lichtverspreiding en lagere verblindingsfactor (UGR ≤ 16) dankzij de LEDVANCE LINEAR INDIVILED DIRECT DALI armatuuroptiek.
 • Flexibele montageopties
  De accessoires van de LEDVANCE LINEAR INDIVILED DIRECT DALI armatuur bieden een breed scala aan montageopties.
 • Efficiënt oplossing
  De heldere, directe verlichting van de LINEAR SURFACE IP44 armaturen van  LEDVANCE vormt een efficiënte vervanging voor de traditionele armaturen met T8- en T5-buizen.
 • Gebruiksgemak
  Door de zeer lange levensduur van 50.000 uur van de LEDVANCE LINEAR SURFACE IP44 armaturen blijft onderhoud tot een minimum beperkt.
Projectinformatie
 
 • Breda, Nederland, 2020
 • Klant: Koninklijke Visio Onderwijs School
 • Project: Nieuwe verlichtingsoplossing met lage UGR voor het hele schoolgebouw
 • Toepassing: School
 • Technologie: LED technologie
 • Producten: Linear IndiviLED DALI 1500 50 W, Linear IndiviLED DALI 1200 33 W, Linear Surface 1500 43 W, Downlight Slim Square 210 18 W, Surface Circular 400 24 W, Panel 1200 40 W

DE UITDAGING

Koninklijke Visio Onderwijs Breda is een school die hoge eisen stelt aan verblinding voor kinderen met meerdere handicaps. Naast een visuele handicap hebben alle leerlingen ook een geestelijke handicap. Deze doelgroep heeft specifieke verlichtingseisen. De verblindingshoek en de uniformiteit van de verlichting speelden een zeer belangrijke rol bij dit project.

DE OPLOSSING

50 W en 1200 33 W. De ideale armatuur voor deze toepassing, omdat deze voldeed aan de strikte vereisten van het project. Een van de vereisten was dat de straling van de verlichting onder een hoek van 45 graden niet hoger mocht zijn dan 500 candela per vierkante meter. Daarnaast moest de UGR ≤ 16 zijn en de lichtkleur 3000 K, oftewel warm wit.

DE VOORDELEN

De LEDVANCE LINEAR INDIVILED DIRECT DALI armatuur biedt een uniforme lichtverspreiding en een lage verblindingsfactor (UGR < 16) dankzij de IndiviLED optiek. Daarnaast realiseert de armatuur maximale energiebesparingen van 50 % vergeleken met conventionele armaturen met T5-buizen.

SAMENVATTING

In totaal zijn bijna 400 LEDVANCE LED armaturen gebruikt in dit project. LINEAR SURFACE IP44 1500 43 W armaturen en PANEL 1200 armaturen van LEDVANCE zijn toegepast in de gangen. De LEDVANCE LINEAR SURFACE IP44 armaturen zijn ook toegepast in de kluisjesruimte n de douches. LEDVANCE DOWNLIGHT SLIM SQUARE armaturen, geïnstalleerd in de toiletruimtes, samen met DOWNLIGHT SLIM frames en LEDVANCE SURFACE CIRCULAR armaturen die werden gekozen voor het verlichten van de wanden, completeren het nieuwe verlichtingsconcept.

De nieuwe verlichtingsoplossing van LEDVANCE heeft een energiebesparing van 60% opgeleverd. De lumenniveaus daarentegen zijn meer dan verdubbeld in vergelijking met de oude verlichting.

ALLE LICHTPROJECTEN IN ÉÉN OOGOPSLAG

Laat u inspireren door verlichtingsprojecten.

Geïnteresseerd in gerelateerde inhoud?

Deel pagina op social media